Przepisy

Makron z brokułami


Składniki: 25 dag ulubionego grubego makaronu, 30 dag brokułów, 60 ml oliwy, 3 ząbki czosnku, szczypta chilli, sól, pieprz, parmezan jak ktoś lubi.

1. Nastawić wodę na makaron i ugotować go al dente.

2. Łodygi brokułów obrać, pokroić w plastry, różyczki kwiatów podzielić na części.

3. Na rozgrzanej oliwie smażymy czosnek, chilli i łodygi brokułów. Smażymy 3 minuty stale mieszając. Dodajemy różyczki kwiatów, chwilę smażymy mieszając.

4. Do brokuła dolewamy 3 łyżki wody z makaronu, mieszamy i zostawiamy chwilę pod przykryciem.

5. Makaron odcedzamy, dodajemy do brokuła i mieszamy. Można podawać z parmezanem.

Przepisy
Jak przygotować ogórki kiszone?