Przepisy

Klasyczne szaszłyki


Składaniki: 3 dwucentrymetrowe plastry polędwiczek wieprzowych, zielona papryka, cebula, 5 sztuk pieczarek, pomidorki koktajlowe, marynata: 5 łyżek oliwy, przyprawa do grilla, zioła prowansalskie.

1. Mięso kroimy w dużą kostkę. Polewamy marynatą. Na czas krojenia warzyw wstawiamy do lodówki.
2. Paprykę i cebulę kroimy w większe kawałki. Pieczarki kroimy w grube paski lub kostkę. Wszystkie warzywa posypujemy ziołami prowansalskimi.
3. Na szpikulec nadziewamy na przemian mięso, paprykę, pieczarki i pomidorki. Całość możemy jeszcze raz lekko posypać ziołami. Pieczemy na grillu, aż mięso będzie dobrze wypieczone.

Przepisy
Jak przygotować ogórki kiszone?
There are currently no comments.