Przepisy

Ziemniaczane krokiety z farszem jajczanym


Składaniki: 75 dag ugotowanych ziemniaków, 1 jajko, 3/4 szklanki mąki, bułka tarta do panierki, olej. Farsz: 4 jajka ugotowane na twardo, pęczek szczypiorku, 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany, sól, pieprz.

1. Przygotowujemy farsz: jajka i szczypiorek drobno siekamy. Mieszamy z jogurtem lub smietaną i doprawiamy.
2. Ziemniaki, jajko i mąkę ugniatatamy, aby powstało jednolite ciasto. Doprawiamy i rozwałkowujemy na placek o grubości 1 cm.
3. Z ciasta wykrawamy kółka jak na pierogi (lub kwadraty). Na środek ciasta nakładamy farsz, po czym sklejamy brzegi. Gotowego krokieta panierujemy i smażymy na głębokim oleju.

Przepisy
Jak przygotować ogórki kiszone?
There are currently no comments.