Przepisy

Naleśniki z serem


Składniki: 2 szkl. mąki, 2 jajka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, sól, szklanka mleka, 0,5 szkl. wody gazowanej, cukier, olej, cukier waniliowy, 1/2 kg twarogu, odrobina jogurtu lub śmietany, cukier, waniliowy serek homogenizowany.

1. W misce mieszamy mleko, wodę, łyżkę oleju, jajka, mąkę, sól, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Rozbijamy powstałe grudki, a na powierzchni masy mają pozostać pęcherzyki powietrza. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki – porcje odmierzamy łyżką wazową.

2. Twaróg łączymy ze śmietaną i cukrem. Gotowe naleśniki smarujemy masą twarogową i zawijamy w rulon. Całość polewamy serkiem homogenizowanym.

Przepisy
Jak przygotować ogórki kiszone?
There are currently no comments.