Przepisy

Cielęcina w sosie własnym


Składniki: 1/2 kg cielęciny bez kości, słodka papryka, vegeta, natka pietruszki, 3 łyżki masła, pieprz, sól, olej, 2 łyżki mąki.

1. Mięso Myjemy, oczyszczamy z błonek, suszymy i kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką.

2. Poszczególne kawałki mięsa rozbijamy tłuczkiem, po czym oprószamy mąką. Mięso podgrzewamy do zarumienienia na rozgrzanym oleju, dolewamy nieco wody i dusimy pod przykryciem przez ok. pół godziny (do miękkości).

3. Pod koniec duszenia dodać vegetę, masło i natkę pietruszki. Podajemy z gotowanymi warzywami: np. szparagami, ziemniakami puree oraz gotowaną gruszką.

Przepisy
Jak przygotować ogórki kiszone?